12 grunde til hvorfor du ikke opnår effektivt fedt tab

Her er 12 grunde til hvorfor det måske er sådan…

 

12godegrunde

 

1) Du spiser generelt for mange kalorier

Nu om dage bør dette være temmelig indlysende for de fleste mennesker, men der er stadig dem, som hævder, at du kan spise alt hvad du ønsker, så længe du undgår de hvide (eller alle) kulhydrater.

Det er ikke helt sandt. Når din dag er omme, skal du have et mindre kalorie indtag end du forbrænder. Det er virkelig simpelt.

Hvis du spiser 20-25 kalorier for hvert kg. kropsvægt, vil det være svært ikke at tabe fedt. Mange mennesker proper sig med mad hver 2-3 timer for at “skrue op for deres stofskifte” og ender med at spise langt flere kalorier, end de reelt behøver.

2000 kalorier pr. dag kræver en vis disciplin og er man ny i vægttabs gamet – måske lidt lidelse. Det er dog det værd, og lidelsen omdannes hurtigt til en passion! Du kan bruge en kalorieberegner som denne, hvis du ønsker en mere specificeret beregning af det antal kalorier, som du har behov for hver dag – og spis lidt mindre end det 😉

En ekstra sidegevinst ved at spise mindre – foruden fedt tab – er, at din tarms sundhed forbedres, og du vil føle dig generelt bedre tilpas end du gør nu.

 

2) Du spiser for mange stivelseholdige kulhydrater

De fleste ”gennemsnitlige mennesker” har en frygtelig tolerance for kulhydrater, dårlig insulinfølsomhed og laver simpelthen ikke nok fysisk krævende arbejde til at berettige alt for mange kulhydrater.

Jo mere hårdt arbejde og fysisk træning du laver, samt jo slankere du er, des flere kulhydrater kan du tåle. Hvis du har en masse fedt at tabe, vil det være et naturligt og vigtigt valg at skære ned på netop de kulhydrater.

Når det er sagt, så vil jeg ikke anbefale ultra ”low carb” diæter for de som træner hårdt.

 

3) Du spiser stivelseholdige kulhydrater på det forkerte tidspunkt

Man siger, at de bedste tidspunkter at spise stivelseholdige kulhydrater på, er post workout (efter træning) og om natten. Man bør undgå stivelseholdige kulhydrater det meste af dagtimerne, på nær lidt frugt, friske grøntsager og frisk juice. Hvis man dog træner tidligt, så er det selvfølgelig helt ”lovligt” at spise sine kulhydrater tidligere på dagen.

I løbet af dagen ønsker du jo at være fokuseret, opmærksom og motiveret til at arbejde, hvorfor man ikke ønsker at være fyldt op med stivelseholdige kulhydrater! Gem dem til natten, når du netop ønsker at optimere produktionen af ​​serotonin, slappe af og ”recover” efter en god dag/træning.

 

4) Du spiser for meget fedt

Nogle mennesker skære ned på carbs og antager, at der ikke er andet at bekymre sig om. Desværre, så er lav/no carb kost ikke så sjovt som bl.a. Dr. Atkins promovere det til at være.

Du kan ikke bare spise kilo af bacon og mayonnaise med hensynsløs løssluppenhed og tro, ​​at du på magisk vis vil ende med at tabe fedt og blive ”ripped”.

Fedt indeholder kalorier. 9 kcal pr. gram, for at være præcis. Igen, som vi ved fra tidligere, hvis du spiser flere kalorier end du forbrænder, så ender du ikke med at blive ”ripped”!

Husk dog, at fedt er vigtigt! Mindst 25% af dine kalorier bør komme fra sunde fedtstoffer som æggeblommer, vildtfangede laks, græsfodret oksekød, kokosolie, avocado og nødder for netop at sikre optimal sundhed. Bare vær forsigtig med at gå amok i fedt og stop med at tro, at få/ingen kulhydrater automatisk fører til en encifret fedtprocent.

Igen, så er det det samlede antal kalorier som er gældende.

 

5) Du drikker for mange proteinshakes

Hvis du ønsker en lav fedtprocent og en såkaldt ”ripped” krop, så er det altid bedre at tygge så mange af dine kalorier som muligt. Selve det at tygge og fordøje fast føde, forbrænder flere kalorier end det at drikke shakes. Bodybuildere skære ofte shakes fra inden et show, for netop at for skære den sidste fedtprocent fra.

En shake er dog god til at opbygge muskel. Drik en shake efter træning i ny og næ – men jeg ville personligt ikke skylle 3 ned om dagen, hvis der skal skæres ned på fedtet.

 

6) Du spiser for mange nødder

Nødder har en masse kalorier, som hurtigt løber op. Er man interesseret i fedt tab, så skal man ikke fylde på med fødevare som er tætpakket med kalorier og ernæring som nødder, men derimod holde sig mere til f.eks. friske grøntsager.

Som nævnt tidligere er fedtet fra mandler dog essentielt fedt for kroppen – men man kan sagtens nøjes med 10 om dagen. De fleste mennesker spiser 10 håndfulde. Det kan nemt sætte dig over din daglige grænse for dit kalorieindtag.

Paleo forfatter Robb Wolf nævner, at nødder bør bruges på samme måde som krydderier bruges  – sparsomt!

 

7) Du træner ikke tungt

Når du ønsker at tabe kropsfedt er den første holdning oftest at skrue op for antallet reps og skære ned på hvileperioder.

Hvis du er vant til 2-3 minutters pause imellem dine reps og pludselig skære dem ned til 30 sekunder, fordi du gerne vil være ripped, vil du givet støde på nogle… problemer.

Det virker aldrig. Alt, hvad der sker, er at din vægt begynder at styrtdykke på hver øvelse, du bliver svagere og ja… fysisk mindre.

En forhøjelse af reps har samme virkning.

Ved diæter har styrketræning den primære rolle, at bevare din muskelmasse!

Det er den allervigtigste ting. Du skal passe på med at bruge styrketræning som din primære fedtforbrændingsaktivitet … Medmindre du er svært overvægtig! Har du brug for at tabe dig 20+ kg. er det en lidt anden snak, og der vil det typisk være ok med denne tilgang – men ikke hvis du ønsker at tabe de sidste kg. fedt.

Hvis du forsøger at tabe dig 5-10 kg. kropsfedt uden at miste al din muskelmasse i processen, skal du bruge styrketræningen til at bevare din størrelse og styrke; intet mere, intet mindre. Så de samme principper, som hjalp dig med at blive stor og stærk gælder også når man er på kur og vil tabe de sidste kg. fedt. Hold dine reps lave og moderate og hold modstanden/vægten høj.

 

8) Du overdriver med cardio

Traditionelle former for cardio er stort set ubrugelige for fedt tab.

… Men når noget er ubrugeligt er selv det okay. Når det begynder at blive kontraproduktivt, så har vi et reelt problem. For meget cardio fører til en overproduktion af cortisol, som fører til mere abdominal fedt og sundhedsmæssige problemer. Hvis du ønsker at dyrke cardio, som ikke skaber en negativ effekt på din sundhed og hjælpe til et fedt tab, så gå en lang frisk tur. Hvis du ønsker at gå i fitnesscentret, så stil dig på løbebåndet, sæt den på 10-15 grader op ad bakke, og stil hastigheden på 3-4. Det er en fantastisk fedtforbrændingsmetode!

 

9) Du sprinter ikke nok

Din diæt er det ultimativt vigtigste for fedt tab!

Tidligere blev vi enige om, at styrketræning er vigtigt for at bevare din muskelmasse. Når du har styr på disse to ting, så er næste skridt at tilføje en form for sprint. Der er intet mere effektivt for fedt tab.

”Sprint” kan være mange ting. Sprint som i løb udenfor, som i løb på stedet – alle øvelser som får din puls til at eksplodere i 10 min.

To eller tre 10-20 minutters sprint om ugen vil være nok for langt de fleste mennesker.

 

10) Du håndterer ikke stress korrekt

Når du får stresset din krop, produceres et hormon kendt som cortisol. Dette øger din krops opbevaring af fedt, hvis det ikke er kontrolleret. Nogle mennesker er stresset hele dagen, hvilket betyder, at deres cortisol niveauer altid er høje. Det fører til en stigning i kropsfedt selvom din kost og træning er perfekt.

Så sørg for at tage sig tid til at afstresse, slappe af, grine, gøre noget sjovt og forsøg ikke at tage alt så alvorligt. ”Stress management” er en overset nøgle når det kommer til fedt tab.

 

11) Du får ikke nok søvn

Ved mangel på søvn falder din insulinfølsomhed, og din cortisol stiger. Begge dele fører til et ikke-optimalt fedt tab.

Du kan samtidig risikere at gå glip af den kritiske boost i den naturlige væksthormon, som kommer hver nat under en dyb søvn. Nogle mennesker vil ignorere dette og nogle af jer er sikkert oppe kl. 02 om natten og læser dette lige nu… og desværre, så er dette nok en af de vigtigste pointer på denne liste!

Hvis du ønsker at tabe mere fedt, er du nødt til at få nok søvn! 7-8 timer hver nat minimum.

God søvn forbedrer ALT. Gør det til en prioritet!

 

12) Du følger ikke en intermitterende/periodisk faste protokol!

… den skulle da lige med… og siger sig selv… ik? 😉

[adsense_id=1]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.