Hvad må jeg spise?

Intermittent Fasting er ikke en diæt eller kur som bestemmer hvad du skal spise. Intermittent Fasting er et værktøj og en livsstil, som du kan inkorporere din mad/diæt/kur i – og stadig opnå de utrolig mange fordele som kommer med fasten.

Mange spørger tit hvor meget man må spise og hvad man må drikke når man faster… og det er lidt forskelligt for hvilken IF metode man følger. Den grundlæggende regel er dog:

 Hvis du indtager noget som indeholder kalorier – så bryder du din faste…”

 Det vil så sige, at alle kalorie-frie drikke (vand, cola zero, sort kaffe, the m.fl. ) er helt fine! Og det opfordres på det kraftigste, at man drikker masser af vand imens man faster!

… men hører dog tit spørgsmål – “Hvad med mælken i kaffen?” – og ja, det er rigtigt, at man tilføjer lidt ekstra kalorier, som teknisk set bryder ens faste… men det er helt op til en selv, hvordan man har det med det. Klare man ikke dagen uden sine BCAA’s før morgen træningen eller mælken i kaffen – så går det nok :). Martin Berkhan har lavet nogle meget fine studier som viser, at man stadig opnår alle fordele ved fasten og samtidig indikere han, at det måske lige frem kan være muskelopbyggende at indtage BCAA’s før ens morgen træning, selvom det er midt i fasten. 

Alternate day fasting” og 5:2 metoderne foreskriver, at man faster en hel dag (24-36 timer). Det er klart muligt at holde sig til 0 kalorier på disse dage, men mange (specielt personer som ikke har fastet før) indtager dog alligevel 4-500 kcal på fastedage. I kan læse mere om metoderne her.

 

Du bliver hvad du spiser…

… er stadig et udtryk som er gældende – uanset hvornår eller hvordan du spiser. I dag er stenalderkuren (palæo), ”4-hour body” og andre protein baserede diæter meget populære, og det kan man sagtens forstå. Det er en sund måde at spise på og der kan ikke ses bort fra de resultater som er blevet observeret ved disse diæter. Nogle vil mene, at man kan spise hvad og hvor meget man vil når man “IF’er” – uden at tage på. Det er ikke helt rigtigt. Umiddelbart er ens kalorieindtag det samme, om man spiser alle 3000 kalorier i ét måltid – eller fordeler det over f.eks. en 8 timers dag. Der er dog stadig en del undersøgelser som forsøger at synliggøre effekten af f.eks. at spise ét måltid kontra 3 måltider – og om det har nogen betydning… Og det samme vedr. 6 små måltider vs. 1-2 store måltider (kan læses lidt om her http://www.ifaste.dk/if-insulin-adrenalin-og-hgh/).

Mangler du inspiration så kan du tjekke en række opskrifter på en partners blog; http://healthdane.dk

Photo 11-08-12 13.02.06

Så mht. spørgsmålet om HVAD man må spise, så er svaret kort sagt ALT og INTET… ALT når du “må” spise og INTET når du faster…

IF er jo ikke en kur, som fortæller hvad du skal spise…

…men en ting er sikkert – Selvom man har forholdsvise usunde spisevaner, vil man stadig opleve en masse fordele ved at faste! Det er dog klart, at hvis man kombinere en IF livsstil med en sund kost, så er der ingen grænser for de fantastiske resultater man kan opnå 🙂

Kilder:

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=143263013&page=1

http://anthonymychal.com/2012/10/9-things-you-should-know-before-intermittent-fasting/

http://jamesclear.com/the-beginners-guide-to-intermittent-fasting

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.