Hvem er det til?

Intermitterende faste er til alle, som ønsker hjælp ved vægttab, fokus på energi, generel sundhed eller opnå en af de mange andre gode fordele ved at faste. IF er ikke for alle, og det er ikke alle som kan få det til at passe til deres hverdag.

De positive effekter af Intermittent Fasting er gang på gang blevet observeret igennem adskillige studier. Det ses, at IF kan være med til at mindske risikoen for nogle typer af kræft, mindske risikoen for hjerte-kar-sygdomme, mindske risiko for diabetes m.m. Der er dog stadig ingen konkluderende og endelige offentlige resultater som bekræfter dette 100%. (http://ajcn.nutrition.org/content/86/1/7.full)

IF har også vist sig, at være et enormt effektivt værktøj til at opnå vægttab og en sundere livsstil – også kommer det hverken i pulver eller pille form. Det er gratis – og det er kun dig selv som kan gøre det for dig! 🙂

Når dette er sagt, så er IF ikke for alle. Hvis er livet godt, er man forholdsvis sund og rask, over 18 år, normal til overvægtig og ikke stresset, så er IF klart noget for dig!

Skal ældre faste?

Seniorer kan opnå neurologiske, livs forlængende og sundhedsfremmende fordele ved fasten. Det kan øge sundheden, afværge alders relateret kognitiv tilbagegang og forbedre livskvaliteten. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21861096?dopt=Abstract (<- forsøg på rotter vedr. alder).

 

Patienter med hjertesygdomme, kan have godt af at faste

“Intermitterende fastende kan opnå mange af fordelene set med fedmekirurgi, men uden de omkostninger og risici forbundet med kirurgi…”

(http://tribune.com.ng/news2013/en/component/k2/item/11018-intermittent-fasting-good-for-diabetes-heart-disease-patients-scientists.html)

 

Hvornår skal man ikke faste?

Jeg er ikke læge, og Jeg holder mig fra at give lægelige råd, men jeg vil mene, at er man under 18 år, har man diabetes, er man gravid (eller forsøger at blive), er man amene, lider af stress, kronisk søvnløshed, spiseforstyrrelser, restituere efter en operation eller syg.

Der findes mange undersøgelser på faste for diabetikere  gravide, børn osv. og det er derfor ikke definitivt hvem som “må” og “ikke må” faste. Men det er sikkert, at IF vil kunne forbedre livskvaliteten hos mange mennesker – bare man er opmærksom på ens liv, helbred, lytter til sin krop og gør sig selv opmærksom på den tilstand man befinder sig i 🙂

 

Kilder:

http://www.marksdailyapple.com/fasting-questions-answers/#axzz2a3OBCU00

http://www.marksdailyapple.com/who-should-and-shouldnt-try-fasting/#axzz2a3OBCU00

http://www.preparespokane.net/2013/04/The-health-factor-of-intermittent-fasting-in-elderly-people.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.