Top 5 sundhedsfremmende grøntsager

posted in: Sundhed og faste | 1

Der er visse grøntsager og fødevare som indeholder utroligt mange sundhedsfremmende egenskaber! Vi starter med top 5 her! 

Klik på de nedenstående titler for at læse om de respektive grøntsager 🙂

veggies1

[collapse id=”collapse_65″] [citem title=”Nr. 1 – Broccoli” id=”citem_31″ parent=”collapse_65″]

Grøn og lækker – broccoli betragtes som en del af kål-familien. Broccoli giver et overskud af en række sundhedsmæssige fordele. Det har anti-inflammatoriske egenskaber og kan hjælpe til at bekæmpe allergier. Broccoli har et højt fiberindhold, som støtter fordøjelsesprocessen, arbejder på at sænke kolesterol og holder os mætte i længere tid! Derudover, også et højt indhold af calcium, kalium og vitamin C.

Stadig ikke overbevist? Så over vej det her; broccoli kan hjælpe med at forebygge hjertesygdomme, som er den hyppigste dødsårsag i Danmark og USA blandt både mænd og kvinder.
Ikke så meget for rå broccoli? Intet problem og ingen undskyldning! Skær et hoved ud, læg i et fad, drys med lidt oliven olie og himalayasalt, ind i oven i 30 min på 220°C, og du har en lækker snack! Velbekomme! 🙂

broc1 
[/citem] [citem title=”Nr. 2 – Spinat” id=”citem_33″ parent=”collapse_65″]

Spinat er en fantastisk grøntsag, og der er mange grund til at addere denne til din daglige tallerken! Spinat kan få dit hjerte i topform da det er fyldt med vitaminer, mineraler, fibre og kalium. Spinat har vist sig at være effektivt i kampen mod forhøjet blodtryk, kan styrke knoglerne og ultimativt kan den høje koncentration af A-vitamin, være med til at give en klarer og mere ungdommelig hud!
Og nej, spinat var nok ikke din favorit som barn. Men du vil ikke lægge mærke til det, hvis du skifter din spinat ud med den kedelige iceberg salat, eller som salat i din sandwich – du vil ikke fortryde det! Velbekomme! 🙂

spinat1
[/citem] [citem title=”Nr. 3 – Aubergine” id=”citem_91″ parent=”collapse_65″]

Denne lille lilla, antioxidant-fyldige grøntsag fortjener at være i rampelyset – og heldigvis er den ikke så fremmed i vores hjem! Auberginer kan være med til at fremme hjerte-kar-sundhed, som resultere i et lavere blodtryk og et mere roligt arbejdende hjerte. Aubergine kan også indeholde nogle anti-cancer effekter og egenskaber mod bekæmpelse af frie radikaler.
Auberginens indhold af fibre og nærringsstoffer kan opfordre dig til at spise færre kalorier og forhindre dig i at snacke oftere! Så der er ingen grund til at gå uden om denne fantastiske grøntsag! 🙂

aubergine1
[/citem] [citem title=”Nr. 4 – Gulerødder” id=”citem_59″ parent=”collapse_65″]

Disse skønne orange, sprøde alternativer til chips er en fantastisk kilde til vitaminer, fibre og kalium. Den høje koncentration af carotenoider (Carotenoider er navnet på mere end 500 gule, orange eller røde, naturlige, fedtopløselige stoffer, som indeholdes i mange grøntsager og frugter og indeholder meget potente antioxidanter) som findes i gulerødder, er med til at sænke LDL-kolesterol (det dårlige kolesterol), og menes altså direkte at sænke risikoen for hjertesygdomme. Gulerødder menes også at have evner til at beskytte imod bestemte former for cancer, styrke synet, pleje huden og sænke aldrings processen.
Hvis man ikke er fan af gulerødder direkte fra posen, så kan man evt. nyde dem med en avocado eller humus dip! Alternativt kan de steges eller koges med diverse krydderier, hvis man ønsker lidt andre smagsvarianter! Enjoy! 🙂

gulerod1
[/citem] [citem title=”Nr. 5 – Rødbeder” id=”citem_97″ parent=”collapse_65″]

Rødbeder er jo en skøn grøntsag i ”bede-slægten” og spiser man den ikke, så burde man! Rødbeder indeholder intet kolesterol eller mættede fedtstoffer. De er rige på gode kulhydrater, og derfor en virkelig god energikilde.
Rødbeder er også rig på folinsyre, hvilket fremmer produktionen og vedligeholdelse af nye celler i kroppen. De kan også hjælpe med at afgifte kroppen og forhindre forskellige former for kræft.
Så tag og vend dig til at spise rødbeder i ny og næ… og hvordan? Tja, du kan starte med at købe et glas og bare spise dem 🙂 … Hvis du ikke lige er opsat på den ide, så kan rødbeder også steges, syltes eller bruges i en salat! Velbekomme! 🙂

rodbede
[/citem] [/collapse]

  1. Bo Lykke Jørgensen

    Super artikel, meget inspirerende. Bare bliv ved, i har bestemt mange læsere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.