Vær tålmodig!

Intermittent Fasting er et system af korte perioder, hvor man hverken spiser eller drikker kalorier. Fordele omfatter bl.a. at hormoner responderer med stabil insulin, leptin følsomhed, øget human væksthormon og vægttab (hvis man er i et kalorie underskud).

IF er ikke magi. Det er ikke mystisk. Det er et værktøj, en metode, som skal bruges ansvarligt og fornuftigt for at generere resultater. Den menneskelige krop er utrolig effektiv ved sin brug af energi. Kroppen opbevare meget nemt overskydende kalorier som fedt, men kroppen er meget sparsom ved brugen af dette lager af fedt!

Hvorfor?

Fordi, i tusinder af år levede menneskeheden igennem perioder med naturlig faste og sult, og dette er en genetisk tilpasning for at holde menneskets art fra at uddø!

Vær tålmodig!

Fedtforbrænding/fedt tab, tager lang tid! At være tålmodig, konsekvent og disciplineret er udfordringen de fleste ikke vil kunne overkomme i længere tid.

At eksperimentere med kortsigtet IF over en tidsperiode, og at finde antallet af kalorier som skaber sanitet, kan være “the sweet spot” af sammenhæng, som kan frembringe resultaterne! Fedt tab sker ikke øjeblikkeligt og tålmodighed er et key element ved IF!

– og ved alt for hurtigt vægttab kan der også medfølge; Reduceret muskelmasse, metabolisk skade, underernæring, mentale stressfaktorer, potentielle spiseforstyrrelser m.m. – Disse tilstande kan forårsage et væld af sundhedsmæssige konsekvenser og skal i bedst fald undgås.

Mit råd er: “chill out”! Vær fornuftig og konsistent med en kort IF periode. Tag dig tid til virkelig at begynde at forstå, hvordan din krop virker – bare det grundlæggende. Dette vil gøre det din Intermittent Fasting erfaring til en glæde og ikke en byrde! 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.